SanovnikSanovnik davljenje – šta znači sanjati davljenje?

Sanovnik davljenje – šta znači sanjati davljenje?

Davljenje je na javi nasilna radnja kojom se nekome direktno ugrožava život, ali takođe davljenje može biti i akcidentalno ili namerno – sa ciljem samoubistva (ili u vodi, ili vešanjem, te davljenje nekim ili jastukom, ili drugim predmetom, kojim se sprečava dotok vazduha u disajne puteve).

Sama simbolika davljenja, implicira neku teskobu, nezadovoljstvo, nemir, brige i stresove, te ima i značenje borbe sa samim sobom, pokušaja da se neko spasi onoga što ga „steže“ ili tišti, ili da se i oslobodi nekih nedoumica, osoba koje mu ne prijaju, da pronađe mir i sreću, te i da se reši jakog nametanja moralnih ili društvenih normi i stega.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati davljenje? 

Sadržaj

U snu je davljenje vrlo neprijatan motiv, te se osoba koja je u snu davitelj ili davljenik, vrlo i/ili uznemirena i uplašena, i budi se u sred noći, te konotacije i tumačenja ovakvih snova vrlo mnogo i zavise od konkretne situacije koja se u vezi davljenja sanja, i biće podrobnije analizirane i bolje i objašnjene u tekstu koji sledi.

U nastavku teksta pročitajte šta znače snovi u kojima se pojavljuje motiv daljenja.

Tumačenja uzimajte sa rezervom.

Sanjati kako se vi u snu davite hranom (tekozvana „bolus smrt“) 

Kada ste sanjali kako se davite hranom u snu, te ste se zagrcnuli i ne uspevate da dođete do daha, na javi ima konotaciju da ste preterano ambiciozni ili pohlepni, te da težite da po svaku cenu i/ili nešto dobijete i ostvarite, iako vam to predstavlja i veliki teret i opterećuje vas i uznemirava. 

Sanjati kako se u snu vi davite u vodi 

San u kome ste se davili u vodi, te ste nekako uspeli da se spasite, ima na javi značenje da ste baš opterećeni nečijim tuđim životom i rešavate neke tuđe brige i probleme, te imate sklonost da se vi uplićete svuda, i da uopšte nemate mere kada nekome suflirate šta i kako treba da radi.

Sanjati da ste se udavili „slučajno“ u svom snu 

San u kome ste se sasvim akcidentalno udavili, na javi implicira da ste zastranili u nekim željama i ambicijama, i da nemate nikakve izglede da uspete i da se ostvarite, te da je najpametnije da se i na vreme i dostojanstveno povučete, i da potražite neke nove projekte koji vam više odgovaraju. 

Sanjati kako vas neka osoba u snu davi 

San u kome vas neko davi, i „steže vas rukama oko vrata“, te vi ostajete bez vazduha, na javi ima konotaciju da ste okruženi vrlo lažnim prijateljima, i da vam osobe kojima inače vrlo verujete, ili nikako ne žele dobro, ili pokušavaju da vas na svaki način sabotiraju i sputavaju. 

Sanjati kako ste u snu vi „davitelj“ 

Ukoliko ste sanjali da ste vi u snu nekoga pokušali da udavite, ili sasvim namerno i svesno, i/ili pak „u afektu“, na javi implicira da ste samoživa i sebična osoba, i da uopšte nemate ni „trunke“ razumevanja ili poštovanja za osobe koje su vam bliske i drage, te da ćete na kraju ostati sami ili odbačeni od svih, i bićete i tužni i nesrećni, ali će tada za kajanje već biti kasno. 

Sanjati kako vidite neku osobu koja se davi i pokušavate da joj pomognete 

San u kome ste videli osobu koja se davi, te ste pokušali da joj spasite život, ima simboliku u javi da ste neko ko je plemenit i požrtvovan, i da uvek imate potrebu da drugima pomognete u nevolji. 

Sanjati da je neko vas spasio od davljenja 

Kada ste sanjali kako ste se vi u snu davili, te da vas je neko spasio sigurne smrti, na javi znači ili da ste pred nekim vrlo nepovoljnim i teškim periodom u budućnosti, ili pak da ćete da se nekome i „zadužite“ i da mu budete zahvalni za pomoć i savete, a koji su vas izvukli iz veoma nezgodne i baš problematične situacije u kojoj ste se našli. 

Sanjati kako se neka druga osoba u vašem snu udavila i kako je mrtva 

San u kome ste videli da se neka osoba udavila i umrla, te su svi vaši pokušaji da je spasite ostali uzaludni, označava da ste neko ko pokušava da uvek ima kontrolu, i da upravlja svakim aspektom i svog i tuđeg života, ali da se nekada jednostavno ne može predvideti neka prepreka, a koja će ili da vas sasvim „porazi“, i/ili dovede u velike muke, i potpuno vas i uništi u svakom smislu reči. 

Sanjati da ste se vi u snu udavili i umrli od gušenja 

San u kome ste se vi udavili i vidite sebe kao žrtvu udavljenja ili ugušenja u snu, na javi implicira i da ste pred velikim opasnostima ili preprekama u bliskoj budućnosti, te da su mogući i vaši i/ili zdravstveni problemi vama dragih i bliskih osoba, zbog čega ćete biti vrlo uznemireni i zabrinuti.

tumacenjesnova.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA VAS ZANIMA

DRUGE UPRAVO ČITAJU