SanovnikSanovnik haljina – šta znači sanjati haljinu?

Sanovnik haljina – šta znači sanjati haljinu?

Haljina je ženski odevni predmet koji označava neku lakoću, lepršavost ili bezbrižnost, ako je pak „šarena“, kratka i letnja, ili implicira neki vid svečanosti i/ili žalosti ako je crna, duga, te na neki način „ozbiljna“ i svedena.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati haljinu? 

Simbolika haljine u snu je vrlo različita, te zavisi od njene boje, dužine, namene ili kvaliteta, pa i od toga da li je osoba koja sanja nosi na sebi ili je pak vidi na nekom drugom, i da li se u haljini i neko oseća ugodno, ili mu je ona previše „nezgodna“ kao odevna kombinacija.

Haljina u snu može označavati i radost i tugu, te imati konotaciju neke poslovne ili privatne nove i neočekivane situacije, i njena su tumačenja na javi sasvim različita i interesantna, i biće detaljno opisana u nastavku teksta koji sledi.

Sanjati kako vi u snu vidite neku haljinu 

Kada ste sanjali da u snu samo vidite haljinu, nevezano za to da li je ona nova ili stara, te da li je neko nosi ili je ona „izložena“ u prodavnici, implicira na javi neki napredak u poslu, ili skori baš veliki finansijski dobitak, i uživanje u blagostanju i bogatstvu.

Sanjati sebe u haljini 

Kada ste sebe sanjali u nekoj haljini, takav san na javi simbolizuje da ste nesputani i srećni, te da ćete ostvariti neka nova poznanstva ili učvrstiti stara prijateljstva, kao i da ste osoba koja nema ni komplekse ni predrasude, i da vrlo lako komunicirate sa ljudima i da ste voljeni i cenjeni u svojoj okolini.

Sanjati kako u snu vidite ili oblačite sasvim novu i lepu haljinu 

Ukoliko ste sanjali da vidite ili pak oblačite neki vrlo lepu i novu haljinu, koja je skupa i vrlo je unikatna i posebna, na javi to ima značenje da ćete započeti neke nove poslovne projekte ili pak emotivne veze, i da ćete biti sasvim ispunjeni i srećni, jer ste sve svoje prošle greške uspeli da ili zaboravite ili da ih prevaziđete i da ih ostavite u „prošlom vremenu“ kome i pripadaju.

Naime, ovakav san implicira jasno da ste vi osoba koja ne voli da se priseća starih i prošlih dana, i da ste uvek spremni da probate nešto novo i da steknete sasvim drugačija iskustva i znanja, što i donosi velike uspehe i napredak, u svim avšim životnim aspektima.

Sanjati da u snu vidite ili oblačite neku staru, pocepanu ili već „iznošenu“ haljinu 

Ako ste sanjali da ste u snu videli ili obukli neku haljinu koja je sasvim neugledna i stara, te je ili čak pocepana ili potpuno „izbledela“ i iznošena, na javi ima simboliku da ste sasvim rasejana i/ili nepouzdana osoba, i da ne uspevate da se fokusirate na svoj posao ili na neke odnose sa ljudima i sa kojima živite i sa kojima radite, pa da ste opterećeni nekim tajnama i greškama iz prošlosti, te i sami sebe sputavate, i iznova povređujete sebe razmišljanjima o tome „šta ste trebali da uradite ili kažete drugačije“.

Takođe, pomenuti san često označava da ste skloni konfliktima i sukobima sa osobama koje su ili članovi vaše porodice, ili vama bliski i dragi ljudi, te da se uporno zalažete za neke svoje stavove, a koji niti su ispravni niti su svrsishodni, ali vi imate potrebu da pokažete da ste nadmoćni, iako i povređujete i sramotite, one kojima je do vas iskreno stalo, i koji se za vas bore i podnose žrtve.

Sanjati kako vi u snu šijete haljinu za sebe ili za nekog drugog 

Kada ste sanjali da vi u snu krojite i šijete haljinu po svojoj meri, ili je pak ona namenjena nekom drugom, to u zbilji ima konotaciju da ste skloni da sve kontrolišete i da nastojite da upravljate i/ili da „komandujete“ svima, pa da kada naiđete na „otpor“, bivate vrlo isfrustrirani i ljuti.

Prema nekim drugim tumačenjima, simbolika ovog sna može biti pozitivna, te značiti da ste neko ko se veoma zalaže i trudi za svoje ciljeve i ideje, i da ćete uskoro da dobijete ili neke pohvale, ili nagrade i unapređenje, i da ćete biti veoma ponosni na sebe, i na svoj rad i znanje koje ste uložili.

Sanjati kako vi u snu perete svoju haljinu ili sa nje pokušavate da uklonite neku „fleku“ 

Ukoliko ste sanjali kako vam je haljina u snu prljava ili uflekana, te da je vi perete i pokušavate i da uklonite sa nje neku „upornu mrlju“, na javi ima značenje da ste uspeli da olako nešto uradite loše i da sasvim „zabrljate“, i da morate da se suočite sa posledicama svojih pogrešaka, te da se i potrudite da sasvim ispravite stanje u koje ste sami sebe doveli, svojom nepažnjom ili ishitrenim ponašanjem.

Po nekim tumačenjima ovog sna, on može da se odnosi i na neke dobre stvari koje vas očekuju u skorijoj budućnosti, te da implicira da ćete ostvariti neke važne poslovne ili lične kontakte, kao i da ćete čuti neke lepe i neočekivane vesti, a koje će vas vrlo obradovati i doneti vam sreću.

Sanjati kako vi u snu nosite dugu haljinu koja je crne boje 

San u kome ste videli sebe u haljini koja je crne boje, i koja je duga „do poda“, ima i značenje na javi koje je „mračno“ i nepovoljno, te simbolizuje neke tužne vesti, kao i gubitke i nesreće, a pre svega u smislu bolesti ili skore smrti, neke vama drage osobe ili člana vaše uže porodice.

Sanjati kako u svom snu nosite dugu haljinu koja je bele boje 

Ako ste sanjali sebe u dugoj beloj haljini, a koja nije venčanica, na javi to označava neke svetle ili radosne vesti ili događaje, te ima simboliku uspeha, napretka, bogatstva, pohvala i nagrada za vaš trud i rad, u koji ste uložili svu svoju energiju i maksimalnu posvećenost.

Prema nekim drugim sanjaricama i sanovnicima, pomenuti san ima konotaciju da ste neko ko ima i potrebu i želju da ga okolina prihvati, te ste skloni da se ponašate sasvim prilagodljivo, i da sebe predstavljate kao nešto što niste, te da glumite i da se pretvarate, a kako bi vas svi doživeli kao, ili savršenu osobu, ili nekoga ko je plemenit, pošten, i ko je oličenje „svetlosti“ i svih vrlina.

tumacenjesnova.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA VAS ZANIMA

DRUGE UPRAVO ČITAJU