Bosanski dukat, 12-15.11.2015, hotel Maršal

bosanski-dukat-1

Takmičenje kuhara iz 15 zemalja na Bjelašnici

Udruženje gastronoma “Gastro kutak” ove godine organizuje 4. International Sarajevo Gastronomy Festival “Bosanski dukat” 2015. koji će se odražati u periodu od 12. do 15. novembra 2015. godine u Hotelu “Maršal” na olimpijskoj planini Bjelašnici.

Festival “Bosanski dukat” predstavlja četverodnevnu manifestaciju u okviru koje se očekuje učešće takmičara iz preko 15 zemalja među kojima su: Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Italija, Turska, Grčka, Rumunija, Ukrajina i dr. sa najmanje 150 vrhunskih kuhara.

Vještine takmičara bodovat će stručni žiri sastavljen od vrhunskih kuhara, gastronoma i poznavaoca kulinarskih umijeća iz Bosne i Hercegovine i inostranstva.

dukat

Parazol - Protiv parazita

Cilj manifestacije ogleda se u promociji gastronomije na našim prostorima, podizanju razine kulinarstva i afirmaciji iste. Posebna pažnja se posvećuje promidžbi domaće gastro ponude, o čemu svjedoče brojni izlagači koji će za vrijeme manifestacije izlagati i promovisati proizvode pekarske, mliječne, mesne, slastičarske industrije i dr. Uz ovo će biti upriličena i promocija najkvalitetnih vrhunskih domaćih i stranih vina, te proizvođača alkoholnih i bezalkoholnih pića.
Cilj ovog projekta je između ostalog i promocija otvaranja zimske turističke sezone 2015/2016.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA VAS ZANIMA

DRUGE UPRAVO ČITAJU