Bosanski dukat, 12-15.11.2015, hotel Maršal

bosanski-dukat-1

Takmičenje kuhara iz 15 zemalja na Bjelašnici

Udruženje gastronoma “Gastro kutak” ove godine organizuje 4. International Sarajevo Gastronomy Festival “Bosanski dukat” 2015. koji će se odražati u periodu od 12. do 15. novembra 2015. godine u Hotelu “Maršal” na olimpijskoj planini Bjelašnici.

Festival “Bosanski dukat” predstavlja četverodnevnu manifestaciju u okviru koje se očekuje učešće takmičara iz preko 15 zemalja među kojima su: Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Italija, Turska, Grčka, Rumunija, Ukrajina i dr. sa najmanje 150 vrhunskih kuhara.

Vještine takmičara bodovat će stručni žiri sastavljen od vrhunskih kuhara, gastronoma i poznavaoca kulinarskih umijeća iz Bosne i Hercegovine i inostranstva.

dukat

Cilj manifestacije ogleda se u promociji gastronomije na našim prostorima, podizanju razine kulinarstva i afirmaciji iste. Posebna pažnja se posvećuje promidžbi domaće gastro ponude, o čemu svjedoče brojni izlagači koji će za vrijeme manifestacije izlagati i promovisati proizvode pekarske, mliječne, mesne, slastičarske industrije i dr. Uz ovo će biti upriličena i promocija najkvalitetnih vrhunskih domaćih i stranih vina, te proizvođača alkoholnih i bezalkoholnih pića.
Cilj ovog projekta je između ostalog i promocija otvaranja zimske turističke sezone 2015/2016.

MOŽDA VAS ZANIMA

DRUGE UPRAVO ČITAJU