Kako zaštititi odjeću od moljaca | Savjeti za zaštitu odjeće od moljaca

Jedan od najvećih problema je taj kako zaštititi odjeću od moljaca!

Ličinke moljaca su te koje čine štetu. Mali bjelkasti crvi — dugi oko 6 mm — sa smeđim glavama, jedu vunu i prirodnu dlaku, ali ne vole sintetička vlakna, pamuk ili lan! Stoga su najugroženiji vuneni predmeti, krzneni kaputi, sagovi i tepisi, pokrivači, tapecirani namještaj i zavjese.

Prije nego što spremite nabrojene predmete, očistite ih ili operite, zatim ih spremite u velike polietilenske vrećice i čvrsto zalijepite samoljepljivom trakom. Prije nego li u vrećice spremite vunene predmete, poprskajte ih sredstvom protiv moljaca.

GoSlim - smršaj zdravo

Prije ponovnoga nošenja, odjeću će trebati dobro prozračiti. Kao dodatnu mjeru opreza, u ladice posipajte kristaliće protiv moljaca, a nabaviti ih možete u ljekarnama.

Također možete od gaze sašiti vrećice za kristaliće i objesiti ih ondje gdje spremate odjeću. U ormare možete zalijepiti trake koje sporo isparavaju sredstvo i ubijaju odrasle moljce.

Posumnjate li da u nekom odjevnom predmetu ima ličinaka ili jajašaca moljaca, položite predmet na dasku za glačanje, prekrijte ga vlažnim ručnikom i izglačajte vrućim glačalom. Vrućina i para glačala uništit će neželjene uljeze.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA VAS ZANIMA

DRUGE UPRAVO ČITAJU