Kodi poklonima razveselio djecu u Roditeljskim kućama u Sarajevu i Banjoj Luci

14536894_10210518504301597_1139793395_o

Sarajevo, 03. oktobar 2016. – Povodom”Dječije nedjelje” u kojoj se promoviraju prava i ukazuje na važnost brige o djeci, Konzum BiH posjetio je roditeljske kuće za djecu koja boluju od raka u Sarajevu i Banjoj Luci. Tom prilikom, najomiljeniji Kodi, djeci je priredio nezaboravno druženje i mališanima uručio prigodne poklone za njihov ljepši i ugodniji boravak u kući.  Korpe prepune svježeg voća i Lumpi proizvodi jednako su razveselile i roditelje, koji su istakli zahvalnost na podršci.

U Roditeljskoj kući u Sarajevu koja je otvorena u aprilu ove godine, trenutno boravi 6 porodica  sa djecom, a dolaze iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Podrška kroz razgovor, smijeh i zagrljaj jedna je od najvažnijih na njihovom putu ka ozdravljenju.

”Kuća opravdava svoje postojanje i kada razgovaramo sa roditeljima, saznajemo da su sretni i smireni jer ne moraju misliti na smještaj za vrijeme liječenja. Također,  djeca su mnogo sretnija što manje vremena provode u bolnici. Iako je učinjen veliki korak izgradnjom kuće, ipak ostaje pitanje njenog održavanja. Posjeta Konzuma je za pohvalu i primjer drugima koliko je važna podrška dječici i roditeljima koji borave u kući.” – istakla je Jasna Vatreš, socijalna radnica Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH”.

14585870_10210518503821585_1603993832_o

Broj djece u roditeljskoj kući za terapijski boravak djece u Banjaluci, na sreću, znatno je manji nego u Sarajevu. Dva mala heroja u kući  imaju svu potrebnu njegu za brže ozdravljenje. Ipak, podrška i pažnja uvijek su dobrodošli i predstavljaju dobru motivaciju za dalju borbu.

”Posjeta djeci u Sarajevu i Banjoj Luci i za nas je bila jako emotivna i snažna. S druge strane, sretni smo što smo malim znacima pažnje mogli izmamiti osmijehe na njihovim licima. Nadamo se da će ta djeca uskoro otići svojim pravim domovima i biti sretna i zdrava. Svakako ćemo nastaviti pomagati rad ove dvije ustanove i biti im podrška u njihovoj borbi” – naglasila je Zvezdana Stojaković, PR menadžerica Konzuma BiH.

Konzum BiH kao društveno odgovorna kompanija kontinuirano pomaže rad bh. ustanova i institucija čiji su štićenici djeca i najosjetljiviji segmenti bh. društva.

MOŽDA VAS ZANIMA

DRUGE UPRAVO ČITAJU