Kodi poklonima razveselio djecu u Roditeljskim kućama u Sarajevu i Banjoj Luci

14536894_10210518504301597_1139793395_o

Sarajevo, 03. oktobar 2016. – Povodom”Dječije nedjelje” u kojoj se promoviraju prava i ukazuje na važnost brige o djeci, Konzum BiH posjetio je roditeljske kuće za djecu koja boluju od raka u Sarajevu i Banjoj Luci. Tom prilikom, najomiljeniji Kodi, djeci je priredio nezaboravno druženje i mališanima uručio prigodne poklone za njihov ljepši i ugodniji boravak u kući.  Korpe prepune svježeg voća i Lumpi proizvodi jednako su razveselile i roditelje, koji su istakli zahvalnost na podršci.

U Roditeljskoj kući u Sarajevu koja je otvorena u aprilu ove godine, trenutno boravi 6 porodica  sa djecom, a dolaze iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Podrška kroz razgovor, smijeh i zagrljaj jedna je od najvažnijih na njihovom putu ka ozdravljenju.

”Kuća opravdava svoje postojanje i kada razgovaramo sa roditeljima, saznajemo da su sretni i smireni jer ne moraju misliti na smještaj za vrijeme liječenja. Također,  djeca su mnogo sretnija što manje vremena provode u bolnici. Iako je učinjen veliki korak izgradnjom kuće, ipak ostaje pitanje njenog održavanja. Posjeta Konzuma je za pohvalu i primjer drugima koliko je važna podrška dječici i roditeljima koji borave u kući.” – istakla je Jasna Vatreš, socijalna radnica Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH”.

14585870_10210518503821585_1603993832_o

Parazol - Protiv parazita

Broj djece u roditeljskoj kući za terapijski boravak djece u Banjaluci, na sreću, znatno je manji nego u Sarajevu. Dva mala heroja u kući  imaju svu potrebnu njegu za brže ozdravljenje. Ipak, podrška i pažnja uvijek su dobrodošli i predstavljaju dobru motivaciju za dalju borbu.

”Posjeta djeci u Sarajevu i Banjoj Luci i za nas je bila jako emotivna i snažna. S druge strane, sretni smo što smo malim znacima pažnje mogli izmamiti osmijehe na njihovim licima. Nadamo se da će ta djeca uskoro otići svojim pravim domovima i biti sretna i zdrava. Svakako ćemo nastaviti pomagati rad ove dvije ustanove i biti im podrška u njihovoj borbi” – naglasila je Zvezdana Stojaković, PR menadžerica Konzuma BiH.

Konzum BiH kao društveno odgovorna kompanija kontinuirano pomaže rad bh. ustanova i institucija čiji su štićenici djeca i najosjetljiviji segmenti bh. društva.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA VAS ZANIMA

DRUGE UPRAVO ČITAJU