Merkur osiguranje predstavlja novi koncept poslovanja

img_9502

Rebrendingom i novim inovativnim projektima Merkur osiguranje predstavlja novi koncept poslovanja

Sarajevo, 19. oktobar 2016. – Pred brojnim zvanicama, klijentima, predstavnicima medija i partnerskih kompanija na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu Merkur osiguranje uspješno je predstavilo novi koncept poslovanja. Osim vizuelnog i sadržajnog rebrendinga, prezentirane su inovativne usluge i paketi za korisnike uz poruku da Merkur osiguranje obezbjeđuje održivu i dugoročnu radost življenja. Goste je tokom večeri zabavljao glumac i voditelj Tarik Filipović, koji je cijelom druženju dao šarmantnu i humorističnu notu. Zahvaljujući Merkurovoj besplatnoj školi plivanja, najveći aplauz dobili su sarajevski dječaci i djevojčice, koji su uz pomoć svoji starijih drugara formirali novi logo Merkur osiguranja. “Kišobran” je unaprijeđen u “Eazy-ja” te je postao simbol kompanije. Logo je osvježen i izgledom donosi novu priču o dinamičnom stilu života, zdravim aktivnostima i radosnom blagostanju.

Parazol - Protiv parazita

img_9553

‘Naš brend je unikatan, moćan i emotivan, a dopunama naših usluga spremni smo na najvišem nivou odgovoriti tržišnoj situaciji koja je izazovnija nego ikada. Merkur osiguranje je jedan od vodećih osiguravatelja života u Bosni i Hercegovini i to će biti ključni fokus i u budućnosti. Redizajnom branda mi podižemo na viši nivo shvatanje i brigu o životu. U skladu sa našim sloganom Danas za Vaše sutra, mi osiguravamo život, a obezbjeđujemo životni sti,” istakla je Sabina Mujanović, predsjednica uprave Merkur osiguranja u Bosni i Hercegovini.

Pod okriljem posebno osmišljenog sportskog programa “Merkur osiguranje za djecu u pokretu”, osigurani su besplatni časovi plivanja i skijanja za svu djecu SOS Kinder Dorfa u Sarajevu. Predstavljeni su i novi proizvodi prilagođeni stvarnim potrebama korisnika usmjereni na prevenciju, zdravstvene usluge i njegu – Fit4life koji klijentima omogućavaju bolju kvalitetu života. Novitet je i Merkur LifeStyle, čija će podružnica biti uspostavljena i u našoj zemlji, a upošljavat će doktore, sportske stručnjake, terapeute i masere.  Merkur osiguranje će od sada izdavati i magazin “Aktivni & zdravi” koji će u potpunosti biti posvećen zdravom načinu ishrane i aktivnom životnom stilu.

img_9501

”Dvaput godišnje imat ćemo bh. izadnje koji će sadržavati obilje korisnih savjeta i utjecati na jačanje svijesti o zdravim životnim navikama s ciljem da imamo zdravu populaciju. Svako izdanje obrađivat će teme usmjerene na wellness, zdravlje i prevenciju, vodeći računa o raznim aspektima ishrane, detoksikacije, zdravlja uopće, a naročito zdravlja djece,” istakao je Ermin Nuhić, predsjednik uprave Merkur International Holding AG-a.

Merkur će u budućnosti posebnu pažnju posvetiti najmlađim članovima našeg društva implementiranjem nekoliko inovativnih i korisnih projekata.

”Sretni smo da možemo najaviti da ćemo uskoro pružati besplatne preventivne sportske preglede djece u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Banjoj Luci. Stručnjaci iz Austrije će, u saradnji s lokalnim profesorima sporta vršiti provjeru fizičke spremnosti djece, njihovog držanja i osigurati individualne savjete u cilju unapređenja zdravlja djece. Iskreno se nadamo se da biti veliki odziv roditelja i djece,” poručila je Sabina Mujanović, predsjednica uprave Merkur osiguranja u Bosni i Hercegovini.

Merkur osiguranje je s ponosom najavilo i projekat “U zdravim školama, zdrava djeca” u kojem će moći učestvovati sve osnovne škole iz naše zemlje s prijedlozima aktivnosti koji promoviraju zdravi stil života. Namjera je potaknuti djecu, roditelje i nastavnike da razmišljaju na koji način mogu unaprijediti svakodnevicu djece u školi te raditi na stvaranju njihovog boljeg sutra. Na osnovu dostavljenih prijedloga, žiri će izvršiti odabir i nagraditi najbolje škole podrškom pri implementaciji prijedloga.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA VAS ZANIMA

DRUGE UPRAVO ČITAJU