Nestlé vodeći u provedbi odgovornih politika oglašavanja zamjenskih mlijeka za dojenčad

access-to-nutrition-index

Access to Nutrition Indeks – Nestlé vodeći u provedbi odgovornih politika oglašavanja zamjenskih mlijeka za dojenčad

Indeks mjeri uspjeh najvećih svjetskih proizvođača hrane i pića u odnosu na njihove politike i prakse vezane uz prehranu i pretilosti

Kompanija Nestlé zauzela je prvo mjesto na listi indeksa Access to Nutrition (ATNI) za 2016. godinu u segmentu odgovornog oglašavanja zamjenskih mlijeka za dojenčad, dok je u ukupnom poretku druga. Nestlé je prema ovom kriteriju izabran kao vodeći proizvođač zamjenskih mlijeka za dojenčad koji slijedi stroga pravila, u skladu s kodeksom Svjetske zdravstvene organizacije te svoje dobre poslovne prakse primjenjuje na globalnom nivou.

Indeks Access to Nutrition je globalna inicijativa koja rangira najveće svjetske proizvođače hrane i pića u odnosu na njihove politike i prakse vezane uz prehranu i pretilosti. ATNI je nezavisni alat koji postavlja standarde, namijenjen je investitorima, zdravstvenim zagovornicima i kompanijama, a formira se na temelju javno dostupnih informacija te onih dobivenih od strane kompanija.

Prostamid - Za zdravu prostatu

Cilj inicijative je potaknuti kompanije da ulože napore u rješavanje globalnih problema vezanih uz prehranu poput dostupnosti hranjivih proizvoda i odgovornog uključivanja u edukaciju potrošača o pravilnim prehrambenim navikama.

Ove godine u indeks su bile uključene 22 najveće prehrambene kompanije koje su rangirane u sedam kategorija: upravljanje, proizvodi, dostupnost, oglašavanje, stil života, označavanje i cjelokupni angažman.

Indeks je istaknuo Nestléovu „jasnu korporativnu strategiju kada je riječ o prehrani”, a koja se odnosi na stalna unapređenja proizvoda, osiguravanje pristupa hranjivim proizvodima, odgovorno oglašavanje te jasnu komunikaciju preuzetih obaveza.

Vođen strašću prema prehrani, Nestlé će nastaviti sarađivati s ATNI-om te pozdravlja konkretne preporuke iz izvještaja o tome kako poboljšati učinkovitost u svrhu boljeg odgovora na globalne izazove u prehrani.

Više informacija potražite na Access to Nutrition Index.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA VAS ZANIMA

DRUGE UPRAVO ČITAJU