Nove MAGGI dječije supe „Frozen“ i „Star Wars“

maggi-frozen-supa

Nove MAGGI dječije supe „Frozen” i „Star Wars” za balansiran obrok sa prilagođenom količinom soli

Nestlé prvi u Evropi proizveo supe za djecu sa motivima omiljenog crtanog filma „Frozen” i hit serijala „Star Wars”. Pored oblika tjestenina, supe prepoznatljive i po receptu posebno prilagođenom djeci

Od početka mjeseca, u prodavnicama širom Bosne i Hercegovine mogu se pronaći nove MAGGI dječije supe sa imenima kod djece omiljenog crtanog filma „Frozen” („Zaleđeno kraljevstvo”) i serijala „Star Wars” („Ratovi zvijezda”). Supe su blagog ukusa, sa komadićima povrća i zabavnim tjesteninama u obliku djeci zabavnih likova.

Sadržaj MAGGI dječijih supa čine odabrani i dobro poznati sastojci koji se nalaze i u vašoj kuhinji, kao i optimalne količine soli, što je od velikog značaja za pravilnu dječiju ishranu. Roditelji mogu da odahnu, jer će uz omiljene likove u porciji MAGGI dječije supe, najmlađima od sada moći da obezbijede obrok hranjiv obrok.

maggi-star-wars-supa

Kao posljedica užurbanog načina života, supa je postala jelo koje se sve češće zanemaruje, iako je u prošlosti bila sastavni dio svakog ručka. Danas se stručnjaci slažu da je neophodno supu vratiti u redovan obrok, kao slasni uvod u ručak. „Tanjir ovog okrepljujućeg obroka sadrži vrlo malo kalorija, a pruža nam jedno serviranje povrća – od potrebnih 5 serviranja dnevno. Dodatno, instant supe općenito postaju  značajan izvor vlakana, pa čak i proteina, minerala i vitamina.””, izjavila je Nataša Šoštarić, nutricionistkinja Nestlé Adriatic.

Mališane je nekada teško nagovoriti da jedu povrće i supu, pa su MAGGI supe sa njima omiljenim likovima princeze Elze i Darth Wadera sjajan način da se zabave uz balansiran obrok sa optimalnom količinom soli, koji može biti i dobar početak ručka.

MOŽDA VAS ZANIMA

DRUGE UPRAVO ČITAJU