Platani Trebinje – ispod starih platana

4

Kad vas put dovede u Trebinje obavezno predah potražite u čuvenoj bašti hotela Platani, isprobajte čašu autohtonog vina i uživajte u predivnom okruženju Starog grada.

Istražila: Dragana Nižić

Lokacija: U samom centru Trebinja, na glavnom gradskom trgu, onom Cvjetnom, u obnovljenoj zgradi s početka 20. stoljeća smješten je hotel Platani sa svojim istoimenim restoranima.

Opis: Bašta hotela pruža izvrsno mjesto za predah, okružena je sa 16 stoljetnih platana, a u blizini ove gradske oaze je smješten i Turistički informativni centar koji je odlična pomoć za sve koji se prvi put nađu u gradu. Hotel posluje sa dva objekta koji su međusobno udaljeni samo 40-ak metara, kao i restoranima i baštama Platani 1 i Platani 2. Oni u tradicionalnom stilu, uz Stari grad predstavljaju jedne od rijetkih objekata koji su zadržali stari šarm hercegovačko-mediteranske arhitekture.

2

Ponuda: Restoran Platani ima kapacitet do 50 mjesta. Gostima su na raspolaganju tradicionalna jela istočne hercegovačke kuhinje sa širokim asortimanom vina ovog kraja pravljenog od autohtonih sorti grožđa. Tu su i internacionalni specijaliteti. Na terasi kafića gosti mogu uživati u različitim napicima i desertima. Bašta je otvorena za goste od marta do oktobra.

Šta odabrati: Za lagan objed tu je odlična salata Caprise, sa ukusnim povrćem i zelenim pestom. Desert svakako neka budu palačinke sa umakom od višanja. Cijene su u skladu s ovakvim tipovima ugostiteljskih objekata.

1

Napomena: Bežični internet je besplatan i dostupan u čitavom hotelu, a besplatan privatan parking je moguć na licu mjesta. Hotel posjeduje i salu pogodnu za održavanje sastanaka i seminara, kapaciteta do 60 mjesta. Također pruža usluge kreiranja namjenskih menija, kao i uslugu istih po željama za različite proslave i događaje i van hotelskih prostorija. Gostima je na raspolaganju i luksuzno opremljen bife „Kruna”.

5

Cjelokupan dojam: Odlično mjesto za odmor u srcu grada.

MOŽDA VAS ZANIMA

DRUGE UPRAVO ČITAJU