Restoran Havana, Sarajevo

havana-sarajevo

Havana:

simpatično mjesto gdje se štuju Tito i revolucija

Restoran Havana nalazi se u Zanatskom centru Malta i jedan je od ljepše uređenih malih restorana u Sarajevu, u kojem se može zaista fino pojesti, a da se pri tome ne plati previše.
Istražio: Adnan Učambarlić

Opis: Havana se sastoji iz dvije sale – manje, sa šankom i enterijerom posvećenom Titu, i veće, sa enterijerom posvećenim Fidelu Castru, Havani i revoluciji. Gostima su, također, na raspolaganju i galerija i bašta. Rasvjeta je obično blago prigušena, taman onoliko da se gosti osjećaju ugodno, a zidovi od stare cigle i fotografije na zidovima samo još više doprinose ugodnoj atmosferi.

20140924_185254_richtonehdr
Ponuda: U ponudi restorana nalaze se različiti specijaliteti, od kuhanih bosanskih jela, do specijaliteta talijanske i internacionalne kuhinje. Naša preporuka su izvrsne paste i sendviči u domaćem pecivu. Ono što goste najviše privlači u Havanu su odnos cijena i porcija. Cijene jela se kreću između 3 i 10 KM, a porcije su tolike da veliki broj gostiju ne uspije sve pojesti.

Muzika: Što se muzike tiče, obično se u pozadini, ne preglasno, čuju strani evergreen, jazz i rock hitovi.

Dojam: Sveukupni utisak o Havani je da je to restoran koji zaista vrijedi posjetiti, pogotovo ukoliko se zaista želite najesti. Više nego ljubazno osoblje i brza usluga će samo doprinijeti tome da opet dođete. U blizini je i nekoliko javnih parkinga, na kojima uvijek ima slobodnog mjesta.

Napomena: Havana vrši i dostavu hrane, a radno vrijeme je od 8 do 22h, osim nedjelje.

MOŽDA VAS ZANIMA

DRUGE UPRAVO ČITAJU