Gdje jestiRestoran Most, Ljubuški

Restoran Most, Ljubuški

most31

Tamo gdje caruje tradicija

Putniku namjerniku se hercegovačka zemlja može učiniti škrta i gruba, ali ako se nađe u ljubuškom kraju i predah napravi u restoranu Most, otkrit će neke čari za koje nije ni znao. A njih itekako ima…

Istražila: Dragana Nižić

most1 Lokacija: Obiteljski ugostiteljski objekt Most (restoran i motel) smjestio se na Teskeri u Ljubuškom, uz važnu prometnu vezu za susjednu Hrvatsku i tek kilometar od centra grada. No, kao takav ne predstavlja samo stajalište za odmor i usputan restoran uz cestu, on je odlično mjesto za uživanje u dubokoj hladovini i prilika da se čovjek malo rashladi uz rijeku Trebižat.

Parazol - Protiv parazita

Povijest: Restorani sa dugom obiteljskom tradicijom su uvijek posebni, pa tako i sam Most. Tamo negdje do 1958. godine to je bila mala trgovačka kuća i kolarska radionica da bi polovicom te iste godine počela postojati kao Narodna gostionica Ljubuša. Nešto više o povijesti objekta gosti mogu saznati u konobi Stare priče koja podsjeća na neka prošla vremena. Danas ugostiteljsku djelatnost preuzima već treća generacija obitelji Zelić, a objekt je poprimio i mnoštvo novih sadržaja.

Opis: Za prijateljska i poslovna druženja na raspolaganju je restoran od 90 mjesta sa aperitiv barom i kaminom. Pored modernog dijela restorana gosti mogu uživati u rustikalnom dijelu za stolovima i klupama od masivnog drveta, natkrivenim voltama od stare cigle. U sklopu restorana je i natkrivena ljetna terasa sa 70 mjesta, kao i mala otvorena terasa (30 mjesta) pored rijeke, u sjeni starih platana. Za prigodne svečanosti, proslave i poslovne sastanke tu je klimatizirana banket dvorana od 60 mjesta s pogledom na rijeku i vrt. Gostima koji se žele zadržati na raspolaganju je smještaj u motelu. most2

Ponuda: Na tradicionalnom jelovniku, uz posebnu ponudu, razna predjela i jela po narudžbi svakako se ističe Tepsija ispod sača (17 KM) koju vrijedi probati. Tu su i domaći kolači, a pohvalno je što su domaćini voljni ponuditi i jelovnik za poseban program ishrane (na zahtjev).

Šta odabrati: Tradicionalne domaće specijelitete (domaći pršut, livanjski sir, pečenicu i kobasicu s uštipcima), uz čašicu rakije koju domaćini prave po staroj recepturi i čuvaju u svom podrumu.

most4 Napomena: Restoran posjeduje privatni parking odličnog kapaciteta, a za sve koji putuju sa djecom važno je napomenuti kako je tu i uređeno dječije igralište sa mnoštvom sadržaja za zabavu i igru. Dvorište je ograđeno, vidljivo i kao takvo izrazito sigurno za djecu što je veliki, veliki plus.

Cjelokupan dojam: Bogata i kvalitetna ponuda, predivan ambijent i ljubazni domaćini.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA VAS ZANIMA

DRUGE UPRAVO ČITAJU