Sanovnik dim – šta znači sanjati dim?

Dim je na javi „nusprodukt“ vatre, te se najčešće vidi ili oseća kod velikih požara, i sinonim je za opasnost, ali i za neki vid nesvesnosti i zamagljene realnosti, te može da označava i nerealne želje i nesposobnost da se shvati sopstveni potencijal i mogućnosti, i označava nečiju zaslepljenost za moć ili bogatstvo, te i osećaj „gušenja“ u nekoj vrsti neuspeha, bola, nesreće i nezadovoljstva.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati dim? 

Simbolika dima u snovima je vrlo raznovrsna, te će najčešća i značenja i tumačenja biti navedena u daljem tekstu, a u skladu sa načinima na koje se dim u snu i doživljava, ili se „vidi“ i „oseća“.

Sanjati kako u snu vidite dim 

Ako ste vi u snu videli neki dim uopšteno, na javi označava da ste u nekim situacijama vi sasvim nesigurni u sebe, te i da vas očekuju sukobi i svađe sa dragim ljudima, jer ste skloni da ishitreno i nepromišljeno reagujete, pre nego što sagledate sve detalje, te i analizirate određenu situaciju. 

Sanjati kako u snu osećate „miris“ dima

San u kome vi osećate miris dima, ali ga uopšte ne vidite, te ste svesni da se približava neka vrlo velika opasnost, ima na javi simboliku koja je dosta upozoravajuća, i označava da treba da jako oprezno postupate i da reagujete na vreme u nekoj situaciji, kako biste sprečili posledice koje ni ne želite da se dogode, jer je bolje prevenirati probleme, nego čekati da se oni stvore i onda ih sa velikom mukom i rešavati, često sasvim neizvesno i sa sumnjom u pozitivan ishod. 

GoSlim - smršaj zdravo

Sanjati da vidite gusti i beo dim 

Ukoliko ste sanjali da je dim koji vidite vrlo gust i sasvim bele boje, te je neproziran ali nema ni „neprijatan miris“, niti „štipa za oči i nos“, na javi implicira da ste osoba koja je ostvarena i vrlo srećna u poslu kojim se bavi, te da ćete imati neke dobre prilike za uspeh i napredak, i to će vam dodatno podići samopouzdanje, kao i ugled i poštovanje koje imate u društvu. 

Sanjati da vidite sasvim crn dim u svom snu 

Ako ste u snu videli sasvim gust dim koji je crne boje, te i ukazuje na neku paljevinu i/ili veliku eksploziju koja se dogodila u blizini, na javi označava da ste pred velikim materijalnim gubicima i da ćete potpuno da osiromašite i ostanete bez novca ili posla, ali i da je potrebno da se saberete i ostanete staloženi, jer su bitni zdravlje i sreća, dok su materijalne stvari nadoknadive, pa tako i za svaki problem postoji neko rešenje. 

Sanjati da se gušite u dimu dok spavate 

Kada ste sanjali da se u snu gušite dimom, te da osećate da ne možete da dišete i borite se za svoj vazduh, ima na javi značenje da ste osoba koja je vrlo nemarna i neodgovorna, te da sebi previše često dopuštate greške i nepromišljene poteze, koji vas posle vrlo i muče i zabrinjavaju, te da ste sami krivi što ste se našli u nekom „neobranom grožđu“, i nemate nikoga da vas spasi i pomogne. 

Sanjati da ste se „izgubili“ u dimu i da ne vidite ništa oko sebe 

San u kome ste potpuno okruženi dimom i ne razaznajete ništa oko sebe, ima konotaciju da ste ili vrlo nesvesni svojih mogućnosti, ili da ste u stalnom strahu i strepnji od poraza i neuspeha, te da sebe sputavate i da nikako ne vidite sopstvene potencijale i mogućnosti, i stagnirate i ne uspevate da se pokrenete iz jednog istog mesta, jer stalno nalazite opravdanja, kako ne biste morali da se i suočite sa sobom, i da preuzmete odgovornost. 

Sanjati kako vam dim „peče“ oči i kako vam od njega kreću suze 

San u kome vam dim nadražuje oči, te vam od njega kreću suze, na javi ima negativno značenje i implicira neka velika razočarenja, tugu, patnju ili gubitke, bilo da je u pitanju izdaja od strane baš bliskih i dragih osoba, ili pak bolest i smrt nekoga koga ste jako voleli ili poštovali u životu. 

Sanjati da vidite dim od požara ili vatru koja stvara gust dim 

Ukoliko ste sanjali da u snu vidite dim koji je posledica požara, te ste u strahu za svoj život, ima na javi značenje da ste u nekoj velikoj opasnosti, te i da ne treba da prihvatate neke poslovne ili ponude ili projekte, jer je velika mogućnost da će vas neko nasamariti i svu odgovornost i kaznu ćete da snosite vi lično, iako niste ni svesni za šta ste u suštini „krivi“. 

Sanjati da vidite dim cigarete 

Ako ste sanjali kako vidite u snu dim cigarete, koji je vrlo tanak i „izvijugan“, ima simboliku na javi da ste vi neko ko je vrlo tajanstven i introvertan, te da ste osoba koja je povučena i sklona da uživa u samoći, te da ne volite preveliko druženje i poveravanje svima, i vrlo ste neobična i čak i po malo „čudna“ osoba. 

Sanjati da je dim koji vidite sasvim „tanak“ i proziran 

Kada ste sanjali da je dim koji vidite sasvim tanak i jedva se nazire, te uopšte u vama ne izaziva i neprijatnost niti strah, na javi implicira da ste skloni da potiskujete svoja osećanja ili da ste uvek i spremni da sebe „žrtvujete“, kako neko ko vam je drag i bitan, ne bi morao da pati zbog nekih ili ružnih saznanja, ili razočaravajućih dešavanja.

Sanjati kako vam je u snu kuća puna dima i vi pokušavate da je „provetrite“ 

Ukoliko ste sanjali kako je vaša kuća puna dima, na javi to ima konotaciju da ste pred vrlo lepim i dobrim periodom, kako u poslu, tako i u privatnom životu, te da vas očekuju vrlo bezbrižni i/ili radosni događaji, veselje, iznenađenja, mir i harmonija u svakom smislu reči.

tumacenjesnova.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA VAS ZANIMA

DRUGE UPRAVO ČITAJU