SanovnikSanovnik skakavac – šta znači sanjati skakavca?

Sanovnik skakavac – šta znači sanjati skakavca?

Skakavac je na javi najčešće štetan insekt, koji u rojevima pustoši useve i poljoprivredna dobra, te je sinonim za siromaštvo, zlonamernost, štetu, bolest, nepoštenje, neke „pošasti“ i poteškoće, i vrlo se često smatra životinjom koja je simbol za lenjost, kao i za stalno iskorišćavanje tuđeg rada i uloženog vremena ili truda.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati skakavca? 

U snovima je skakavac dosta čest motiv, te tumačenja i značenja snova o skakavcu imaju obično i lošu i/ili negativnu simboliku, pa će u daljem tekstu biti i opisane najčešće konkretne situacije, u kojima se skakavac sanja, te i simbolika snova o skakavcima, i njeno najvernije značenje na javi.

Sanjati kako u snu vidite skakavca 

Ukoliko ste sanjali da u snu vidite jednog skakavca, na javi to označava da ste na neki način vrlo i „sputani“, i da ne uspevate da se pokažete i dokažete, te da suviše dopuštate da vam drugi ljudi nameću stavove i mišljenja, i uopšte nemate hrabrosti da se izborite za sebe. 

Sanjati kako u snu vidite roj skakavaca 

Ako ste sanjali da u snu vidite čitav roj skakavaca, to implicira u realnosti da ste pred vrlo teškim i velikim problemima i preprekama, te da ćete doživeti i poslovne neuspehe i velike finansijske ili materijalne gubitke, a pre svega jer niste postupali racionalno i pažljivo, već ste bili brzopleti i/ili nepromišljeni u svojim odlukama i delima. 

Sanjati kako u snu vidite velikog zelenog skakavca 

San u kome ste videli jednog velikog zelenog skakavca, koji vam je sasvim blizu i koji vas plaši, ima na javi konotaciju da treba da nešto promenite i preduzmete u svom životu, jer nikakav uspeh i postignuća, neće da dođu „sami od sebe“, dok samo na njih čekate, a ne ulažete nikakav trud. 

Sanjati da vidite skakavca koji u vašem snu skače vrlo visoko 

San u kome ste videli kako skakavac visoko skače, i da se bezbrižno i sasvim neoprezno kreće u vašoj blizini, ima na javi značenje da ćete pokušati da „preskočite“ neke probleme i prepreke, te da će to kasnije puno da vas „košta“, i da rezultuje velikim neuspesima i gubicima na svim vašim životnim poljima. 

Sanjati kako u vašem snu skakavac leti 

Kada ste sanjali kako u vašem snu skakavac leti, na javi to ima pozitivnu simboliku, i označava neko skoro ispunjenje nadanja i snova, te dobitak nekog nasleđa ili nagrade za uloženi rad i trud. 

Sanjati kako vi pokušavate da uhvatite skakavca 

Ukoliko ste sanjali da u snu jurite skakavca, sa namerom da ga uhvatite, na javi ima konotaciju da ste pred nekim svađama i sukobima sa dragim i bliskim osobama, te da ćete postupiti sasvim loše i da ćete nekoga povrediti i udaljiti od sebe, i da vam kasnija izvinjenja i kajanja, nikako neće biti od koristi, jer ste bili vrlo bezobzirni i oholi. 

Sanjati kako vas je u snu ujeo skakavac 

Ako ste sanjali da vas je u snu ujeo skakavac, na javi ima značenje nekih lažnih prijateljstava i/ili velikih razočarenja u osobe od kojih ste najmanje očekivali da će da vas iznevere i da vam olako i bez razmišljanja, u nevolji i nerilikama „okrenu leđa“. 

Sanjati kako jedete živog skakavca 

San u kome ste vi jeli živog skakavca, ima simboliku koja je na javi loša i koja implicira skore ili zdravstvene tegobe ili povrede, te može da se odnosi i na povećani stres i nervozu, i da bude neko upozorenje, da malo više pažnje posvetite sebi, te da se manje nervirate i opterećujete glupostima.

Sanjati kako ste vi u snu ubili skakavca 

Kada ste sanjali da ste u snu ubili skakavca, to na javi označava da ste vi uspeli da shvatite ko su osobe koje vam ne žele dobro, i da ste se od njih sasvim distancirali i uspeli da se oslobodite neke i njihove negativnosti i pakosti, te da ćete biti u budućnosti sasvim spokojni i mirni, i svesni da se možete osloniti samo na sebe i na svoju porodicu, a ne na prijatelje ili poznanike, koji vas mogu i olako izmanipulisati i izneveriti kada vam je najteže.

Sanjati kako u snu čujete zvuk skakavaca ali ih ne vidite jer su „skriveni u travi“ 

Ukoliko ste sanjali kako čujete zvuk skakavaca u snu, ali ih ne uspevate da vidite jer su se dobro i sakrili i „kamuflirali“ u travi, na javi ima implikaciju da ste opterećeni onim što o vama govore ili misle drugi ljudi, te da previše pažnje i energije trošite da „zadovoljite nečije kriterijume“, a baš i to vas veoma usporava u postizanju napretka, i ograničava vaše slobode izbora i lične stavove.

tumacenjesnova.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA VAS ZANIMA

DRUGE UPRAVO ČITAJU