Sanovnik tepih – Šta znači sanjati tepih?

Tepisi služe da nam obezbede toplotu pod nogama, ali i da zaštite pod od prljavštine i uništavanja.

Tepisi su i ukras u kuci. Različite vrste i tkanja tepiha od davnina ukrašavaju mnoge domove. S druge strane, mnogima su tepisi nepotreban detalj u kući. Nevezano od ličnog stava o tepisima, snovi o njima, iako nisu vrlo česti, mogu vam ukažu na puno toga.

Za tepihe se vezuju različite simbolike. Poznata je fraza „trpati ispod tepiha“, koja se koristi za sve situacije i probleme koji se ignorišu, jer nemamo snage ni volje da ih rešavamo. San o tepihu može biti odraz vaše potrebe da se pravite kao da je sve u redu, iako zapravo nije, samo zato što ne možete da se suočite sa nekom neprijatnom situacijom.

Snovi o tepisima mogu biti i simbol bogatstva, brze zarade, ali ne uvek na pošten način, sreće i napretka u poslu. Mogu biti i znak za srećnu porodicu.

Za tumačenje sna, bitno je u kojoj prostoriji se tepih u snu nalazio. Tako tepih u dnevnoj sobi verovatno predstavlja porodicu, a otirač ispred vrata sa oznakom „dobrodošli“ označava prijatelje, širu porodicu i komšije, i način na koji dočekujete te ljude u svoj život i dom.

Snovi o tepisima različiti su za sve ljude, ali uglavnom imaju dobro znalenje. Posebno svetle i žive boje tepiha najavljuju lepe stvari. Ukazuju na komfor i situiranost, jer siromašni sebi ne mogu da ih priušte. Zato je tepih u snu za siromašnu osobu vrlo povoljan znak.

Tumačenje snova u kojima se javlja tepih – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati tepih. Tepih u snu najčešće označava dobitke, ali i bogate prijatelje koji su spremni da vam pomognu.

Sanjati da imate tepihe u kući. Ako ste sanjali da imate tepihe u kući, a zapravo ih nemate, takav san može da znači da osećate da ne vodite dovoljno računa o svom domu. Možda ste ga zapostavljali i niste ga redovno čistili. San može biti podsećanje da ga malo očistite i sredite.

Ovakav san ne mora da se odnosi na vaš dom. San se može odnositi i na vas, i ukazivati da se osećate kao da niste posvećivali dovoljno vremena sebi u poslednje vreme. Kuća u snu uvek smatra produžetkom nas samih, pa vas vaša podsvest možda podseća da obratite pažnju na svoje telo. Zato je bitno da se prvo pozabavite sobom pa ostalim stvarima.

Sanjati da imate veliki tepih. Ako ste sanjali da imate veliki tepih u kući, takav san često označava uspeh. U ovom slučaju odnosi se na neki budući uspeh i to veliki. San verovatno znači da će vam se konačno trud isplatiti, i da ćete dobiti zaslužene nagrade. Ovakav san se skoro uvek vezuje za novčani uspeh i dobitke.

Sanjati tepih koji je bogato ukrašen ili izuzetno lep. Ovakav san takođe može da označava uspeh uskoro ili da ste nedavno doživeli neki veliki uspeh.

Sanjati mali, ružan i prljav tepih. Ako ste sanjali da imate ovakav tepih, takav san verovatno nije dobar znak, i može ukazivati na gubitke i probleme. Možda trenutno prolazite kroz takve situacije i zato to vaš san odražava. Nevezano od svega toga, san je i potvrda da ćete sve to prevazići.

San o prljavom tepihu može da označava i nepoštovanje.

Sanjati da stavljate tepih u prostoriju. San u kome ste stavljali tepih u neku prostoriju, možda označava vašu potrebu da unesete promene u svoj život, bilo većom pažnjom koju ćete posvetiti ljudima koji su vam bliski, ili pažnjom koju ćete posvetiti sebi.

Sanjati da sedite ili se odmarate na tepihu. Ovakav san je vrlo dobar znak i ukazuje na stabilnost i komfor koji imate u životu.

Sanjati da vam je neko ponudio da sednete na tepih. Ako ste sanjali ovakav san, on može da označava da ćete uskoro dobiti neku podršku u životu, moguće u vezi nekog projekta na kome ste angažovani.

Sanjati pocepani tepih. Ovakav tepih u snu može biti najava gubitaka ili pogrešnih odluka.

Sanjati da ste spalili tepih. Ovakav san može da ukazuje da zanemarujete svoje zdravlje, iscrpljujući se na poslu u trci za zaradom. San opominje da povedete računa o tome.

Sanjati da hodate po tepihu. San u kome ste hodali po tepihu može da najavljuje prosperitet i sreću.

Sanjati da kupujete tepih. San o kupovini tepiha možda najavljuje dobitke i lak novac. Takođe može da ukazuje i na pomoć prijatelja, ukoliko vam je potrebna.

Sanjati da prodajete tepih. Ako ste u snu prodavali tepih, možda ćete imati prilike da odete na neko putovanje iz koristi, ali i zadovoljstva.

Sanjati da prekrivate tepih drugim tepihom. Ako ste u snu pokrivali postojeći tepih novim tepihom, takav san može da označava da ćete uspostaviti stabilnost u svojoj karijeri.

Sanjati da stojite na tepihu. Ovakav san može označavati neko sticanje nepokretnosti, izgradnju kuće ili kupovinu stana.

Sanjati tepih na ulazu u kuću. Ovakav san može da ukazuje na iznenadne goste.

Sanjati da igrate na tepihu. Ako ste sanjali ovakav san, on može da ukazuje da ćete biti srećni uspehom nekih svojih prijatelja.

Sanjati dečije igračke na tepihu. Ovakav san može biti najava proširenja porodice.

Sanjati da hodate po svilenom tepihu. Ako ste sanjali da hodate po svilenom tepihu, takav san može da označava da ćete dostići veliki uticaj u društvu i luksuz. Bitno je da povedete računa da se to ne pretvori u pohlepu i bahatost.

www.sanovnik365.com

MOŽDA VAS ZANIMA

DRUGE UPRAVO ČITAJU