SanovnikSanovnik zamak – šta znači sanjati zamak?

Sanovnik zamak – šta znači sanjati zamak?

Zamak je na javi neka bajkovita ili istorijska građevina, koja je ispunjena tajnama i skrivenim ili neistraženim odajama, te je sinonim za neku potrebu da se spozna sopstvena unutrašnja svest ili da se prevaziđu strahovi i nedoumice, te da se u sebi otkriju potencijali i/ili mogućnosti koje su dugo bile sputavane ili potiskivane, a koje su pozitivne i dobre, i mogu doprineti promenama na bolje i velikim postignućima i ostvarenjima.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati zamak? 

San u kome je zamak dominantan motiv, ima različita značenja i simboliku, zavisno od konkretne i situacije i događaja sa kojima je on u snu povezan, te će i najčešći snovi o zamku i njegova bolja i jasnija tumačenja, biti opisana u nastavku teksta koji sledi.

Sanjati da vi u snu vidite neki zamak 

San u kome ste vi videli neki zamak, označava na javi neki vaš skori neuspeh ili poraz, a baš i pre svega jer su vaši ciljevi i ambicije sasvim preveliki i nerealni, i niste svesni da vi nemate uopšte i dovoljno ni znanja, niti potencijala da ostvarite sve ono što ste zamislili. 

Sanjati da vi živite u zamku 

Kada ste sanjali da vi živite u nekom velelepnom i starom zamku, ima na javi konotaciju da ste vi osoba koja je stalno nezadovoljna onim što poseduje, te stalno želite i težite da uzmete nešto više, i da u svim svojim nastojanjima da se nametnete i istaknete, postajete pohlepna osoba koja nikada ne bira sredstva da postigne cilj, pa ste među drugima vrlo često i omraženi i ismevani. 

Sanjati kako ste vi vladar u zamku 

Ako ste vi sanjali da posedujete zamak i da ste vi u njemu vladar, ima pak pozitivnu simboliku na javi, te implicira da ćete ostvariti velike poslovne i finansijske uspehe, te da ćete u veoma bliskoj budućnosti, biti sasvim bezbrižni i srećni, jer su se svi vaši napori i trud isplatili, i možete da baš i uživate u plodovima svog rada i velikih zalaganja. 

Sanjati kako ste zarobljeni u zamku 

Kada ste sanjali kako ste zarobljeni u nekom zamku, i nikako ne uspevate da pronađete izlaz i da pobegnete, na javi ima konotaciju da ste vi neko ko stalno beži od odgovornosti i da ćete ubrzo da doživite velike gubitke i neuspehe, te ćete biti vrlo i nesrećni i tužni, i da će vam i novac ili moć i pozicija koju posedujete, doneti više patnji nego zadovoljstva i sreće, jer ste vrlo usamljeni. 

Sanjati zamak koji je zastrašujuć i „obavijen“ maglom i trnjem 

San u kome je zamak koji vi vidite sasvim obavijen gustom maglom i trnjem, te deluje vrlo pust i strašan, ima konotaciju na javi da ćete se naći pred nekim velikim iskušenjima i teškim izazovima kojima treba da pokušate da se oduprete, jer ćete u suprotnom imati velike neprilike, i čak doći ili u probleme sa zakonom, jer ste se bavili nekim nelegalnim radnjama, kako biste ostvarili ciljeve. 

Sanjati da ste u snu videli kako se zamak ruši 

San u kome se neki velelepni zamak ruši pred vašim očima, ima na javi simboliku da će se neki i vaši snovi i nadanja „srušiti“, te da ćete biti sasvim nezadovoljni i neispunjeni na svim svojim i/ili poslovnim ili privatnim životnim aspektima. 

Sanjati da se sa nekim borite u zamku 

Kada ste sanjali da se sa nekim borite u zamku, te da želite da ga vi „zauzmete“ i prisvojite, ima na javi značenje da ste osoba koja je vrlo pohlepna i koja stalno želi da se domogne neke bolje ili pozicije ili ugleda u društvu, ali da su vaši postupci sasvim pogrešni i nemoralni, te da ćete olako da izgubite nečije poštovanje i ljubav koju ste imali, jer ste bliske osobe razočarali svojim delima. 

Sanjati da želite da kupite neki stari i istorijski zamak 

Ukoliko ste sanjali da želite da kupite neki istorijski zamak i da uopšte i „ne pitate za cenu“, ima na javi značenje da ste osoba koja smatra da se sve može kupiti novcem, i da su bogatstvo i pare merilo svega, pa i da su one simbol nečijeg uspeha i ostvarenja, i uopšte ne vidite da sreća nije u pohlepi i novcu, već u sasvim malim stvarima koje vas ispunjavaju i donose vam mir i harmoniju. 

Sanjati kako vi gradite zamak 

Ako ste sanjali da vi u snu gradite zamak, te se vrlo vredno i naporno zalažete da sami postavite i svaki kamen i svaki detalj, na javi ima značenje da ste osoba koja je vrlo analitična i racionalna, i da vi ne volite da bilo šta prepustite slučaju, već težite da sve držite pod svojom kontrolom, i vrlo ste svesni da samo naporan rad i trud, daju dobre i pozitivne rezultate. 

Sanjati zamak koji je nepristupačan i okružen vodom i vi ne možete da u njega uđete 

Ako ste sanjali da nemate načina da uđete u neki zamak, jer ne postoji put do njega i on je vrlo i zaštićen i osiguran, na javi ima konotaciju da ste osoba koja se oseća ranjivo i nemoćno, te da ste se vrlo razočarali u neke lažne prijatelje od kojih ste očekivali pomoć i podršku, koja je izostala. 

Sanjati da stojite pred vratima zamka i da je on sasvim pust i nema ko da vam otvori 

San u kome vi stojite pred gvozdenim vratima nekog zamka i uzaludno na njih lupate, jer nema nikoga da vam otvori, ima na javi simboliku nekih vaših uzaludnih pokušaja i nadanja, pa ste vrlo rešeni da odustanete i da se „predate“, jer ste svesni da je sav vaš rad i trud sasvim uzaludan, i da samo traćite svoje vreme i energiju.

tumacenjesnova.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA VAS ZANIMA

DRUGE UPRAVO ČITAJU