Koliko često Sarajlije posjećuju restorane?

restauranttable

Koliko puta mjesečno se prosječan građanin počasti večerom u nekom restoranu i koliko je spreman da izdvoji za taj užitak, pitali smo neke od naših sugrađana.
Razgovarao: Adnan Učambarlić

Edin (34): Ne idem nikako, nemam baš novca za bacanje. Radije ću sam sebe počastiti večerom kući.

GoSlim - smršaj zdravo

Amra (36): Zbog prirode posla, najmanje dva do tri puta sedmično večeram u restoranu. Što se plaćanja tiče – nemam problema, firma sve plaća!

Ramiz (44): Sve ovisi od prilika i povoda. Nekada odem nekoliko puta mjesečno, a nekada prođe i po pola godine da ne odem. Za plaćanje vrijedi isto – sve ovisi od situacije.

Dženita (39): Stvarno rijetko idem. Obično sam toliko umorna kada se vratim s posla da mi se nigdje ne ide. Tako da u restorane idem samo u posebnim prilikama, a tada – neka košta koliko košta.

Alen (27): Budući da sam još uvijek student, uglavnom su to restorani sa brzom hranom i nekoliko puta sedmično. Ne bih dao više od nekih sedam-osam KM za večeru.

Andrea (31): Idem barem jednom mjesečno. Imam dogovor sa mamom da svakog mjeseca odemo u neki novi restoran i probamo novi specijalitet. Naravno ništa pretjerano skupo, do nekih 30-ak KM za nas obje.

Nedim (37): Koliko često idem zaista ne znam. Nemam neku određenu mjesečnu normu, ali volim otići i pojesti nešto dobro, za šta ne žalim ni dati novac. Naravno, ako je hrana zaista dobra.

Edita (34): Ne idem baš često, jednostavno nemam naviku. Možda nekoliko puta godišnje. Iskreno, ne volim ni pretjerano razbacivati novac. Prilično sam dobra kuharica i radije ću za taj novac što bih dala za večeru spremiti obrok sa čitavu porodicu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA VAS ZANIMA

DRUGE UPRAVO ČITAJU